chwilowy brak towaru
Robot kuchenny Kenwood kMix KMX61 - wielofunkcyjny
Robot kuchenny z przystawkami w komplecie
progresywny robot Linii kMix w metalowej obudowie w charakterystycznym czerwonym kolorze wyróżnia ciekawy, oryginalny wygląd i niezwykle wysokie walory użytkowe spełnią wymagania najbardziej wymagających kucharzy. Razem z robotem w komplecie użytkownik wyszuka: - maszynkę do mielenia - AX950 - przystawkę do tarcia i szatkowania (typ bębnowy) - AX643.
Uniwersalność
pokaźna misa ze stali nierdzewnej o objętości 5 l komfortową rączką do przenoszenia pomieści wszystkie niezbędne elementy. Użytkownik ma do dyspozycji 3 mieszadła: hak do ciasta do najcięższych prac, trzepaczkę i mieszadło K do miksowania lżejszych mas.
niezrównaną pomocą jest przystawka ROTO wyposażona w 5 bębnów: do krojenia na cienkie i grube plastry, do szatkowania na drobno i grubo oraz do tarcia.
Moc i bezpieczeństwo
Siniki o mocy 500 W poradzi sobie z najcięższymi zadaniami w tym z obsługą maszynki do mielenia wykonanej w całości ze stali nierdzewnej, wyposażonej w trzy rodzaje sitek, a także końcówkę do robienia kiełbas.
prędkość obrotów można bezpiecznie i dokładnie kontrolować za pomocą elektronicznej regulacji szybkości.
Urządzenie wyposażone jest w blokadę, która unieruchamia robota gdy jego ramię jest podniesione.
Zawartość opakowania
Razem z robotem i 3 mieszadłami tj. Hak do ciasta, trzepaczka i mieszadło K; użytkownik znajdzie dwie przystawki:
-AX643 - przystawka do cięcia, szatkowania i tarcia
-AX950 - maszynka do mielenia z trzema rodzajami sit, a także przystawką do robienia kiełbas
Opinie najkorzystniejszych kucharzy o robocie KMX61
Kurt Scheller
Roboty planetarne kMix na codzień użytkowane są poprzez zankomitego szefa kuchni - Kurta Schellera - w jego
Akademi Kulinarnej.
Kenwood – brytyjski sprzętów kuchennych nawiązał współpracę z Akademią Kurta Schellera. Po linii testów i prezentacji, nadzwyczajny szef kuchni Kurt Scheller wybrał roboty kuchenne, miksery planetarne, blendery, tostery, maszynki do mięsa oraz wolnowary Kenwood, jako wyposażenie swojej kulinarnej Akademii.
Kurt Scheller to jeden z najistotniej uznanych mistrzów sztuki kulinarnej w Polsce. Doświadczenie zawodowe zdobywał niemal na wszystkich kontynentach. W Polsce specjałów kuchni Kurta Schellera mieli w pierwszej kolejności okazje próbować goście Hotelu Bristol gdzie zajmował stanowisko Naczelnego Szefa Kuchni, Hotelu Sheraton będąc Dyrektorem Pionu Kulinarnego i Hotelu Rialto. Jest laureatem wielu prestiżowych nagród. Dzisiaj z powodzeniem prowadzi Akademię Kulinarną. To unikatowe miejsce spotkań gdzie profesjonaliści, entuzjaści gotowania, a także amatorzy zgłębiają tajniki sztuki kulinarnej inspirowani poprzez swojego Mistrza.
producent Kenwood perfekcyjnie znana jest konsumentom na rynkach Europy Zachodniej, od lat zajmuje dominującą pozycję w segmencie sprzedaży wielozadaniowych robotów kuchennych, które cieszą się coraz pokaźniejszym zainteresowaniem ze strony klientów, także w Polsce. Współpraca jednego z najszczególniej znanych szefów kuchni z marką Kenwood jest jednoznacznym uznaniem dla bezkompromisowej jakości i funkcjonalności maszyn marki, której rozwiązania technologiczne od ponad 60 lat przełamują stereotypy w myśleniu o rutynowym przygotowywaniu potraw.
Piotr Michałowski – Brand Manager producenta Kenwood z dumą podkreśla, że najnowszy model blendera ręcznego Triblade spotkał się z prawdziwym uznaniem Kurta Schellera. Podobnie jak maszynka do mięsa, a także nowy robot kuchenny Multipro Excel, które na co dzień wyręczają Mistrza w przygotowywaniu potraw podczas szkoleń i pokazów.
Warto również wspomnieć, iż w tym roku przypada 60 lecie wyprodukowania pierwszego miksera planetarnego z serii Chef, które cieszą się niesłabnąca popularnością wśród kolejnego już pokolenia użytkowników, a także o eksponującej się oryginalnym designem linii kMix, która wzbogaciła się o nowe produkty śniadaniowe – czajniki i tostery.