fachowy EKSPRES KOLBOWY THE DUAL BOILER™ Sage BES920 skrupulatne przygotowanie doskonała filiżanka kawy wymaga starannego ustawienia temperatury i odpowiedniego ciśnienia w trakcie całego procesu ekstrakcji.
Sercem profesjonalnego ekspresu Sage BES920 jest system grzejny z dwoma nierdzewnymi ogrzewaczami wody. Osobny ogrzewacz wody do przygotowania kawy z starannością ustawienia temperatury +/- 1 °C i ogrzewacz wody do produkcji pary, który gwarantuje jej dostępność w każdej chwili.
dzięki czemu możesz przygotowywać espresso, zachowując trafną temperaturę i uzyskując maksimum smaku, a równocześnie spieniać mleko. Ponadto głowica do parzenia kawy ma cieplny, który gwarantuje, iż od początku do końca ekstrakcji kawy, w całym systemie nie występują wahania temperatury.
Wyposażenie wewnętrzne Prawie wszystkie mistrzowskie urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w zawór ciśnieniowy. Mistrzowski automatyczny ekspres kolbowy Sage BES920 nie jest wyjątkiem.
Ten w pełni komercyjny składnik ogranicza maksymalne ciśnienie podczas całego cyklu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega gorzkiemu smakowi kawy, który pojawia się właśnie ze względu na brak zaworu ciśnieniowego, gdy dochodzi do spalenia kawy w sitku.
Drugą funkcją zaworu ciśnieniowego jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. System niskociśnieniowego parzenia wstępnego dostarcza do sitka wodę pod ciśnieniem od 2 do 4 barów. Pozwala to kawie w sitku napęcznieć, uwolnić aromat i smak, żeby następnie przy podaniu pełnego ciśnienia była zapewniona maksymalnie równomierna ekstrakcja kawy.
genialna filiżanka kawy jest konsekwencją połączenia kilku początkowych czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, podgrzania filiżanki, trafnego ciśnienia i, co jest równie ważne, temperatury wody.
w wyniku wahań temperatury w trakcie ekstrakcji dochodzi do utraty piany i w wyniku czego kawa traci swój przepiękny, kawowy kolor w ciągu kilku sekund. Mistrzowski ekspres Sage BES920 wprowadza nowoczesną technologię kontroli temperatury podczas całego cyklu ekstrakcji.
Elektroniczny system PDI kontroluje temperaturę przez cały czas ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i zapewnia jej stabilność podczas całego procesu. Funkcje specjalne Ekspres SAGE BES920 należy do czołowych produktów w swojej kategorii, ponadto dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom.
ekspresowo i prosto możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Prędkie ogrzewanie, napełnianie zbiornika wody od przodu i od tyłu, programowanie porcjowania kawy i ustawienie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych, narzędzie do wyrównywania i odmierzania optymalnej ilości kawy RazorTM itd., to tylko kilka właściwości i funkcji, w które zaopatrzony jest fachowy ekspres kolbowy Sage BES920.
Podstawowe...